• Σήμερα είναι: Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Συνάντηση Σαμαρά,Βενιζέλου, Στουρνάρα

Περίπου 3,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών εν όψει της επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι δεν έχει οριστεί επακριβώς η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, ενώ ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «5η Φάλαγγα, που δεν θέλει να βγει η χώρα από την κρίση».

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της επικεφαλής του ΤΧΣ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν τον προβληματίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία άφιξης των Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η ελληνική πλευρά να έρθει σε συνεννόηση με την τρόικα το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβει τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ έως το τέλος του μήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αξιολόγηση του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2014 θα μπορούσε να συμπτυχθεί -όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν- και η τρόικα να επιστρέψει στα μέσα Μαΐου για να ολοκληρώσει την επισκόπηση προόδου του εξαμήνου.