• Σήμερα είναι: Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

O Πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας  μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο ΕΕ – Λατινικής Αμερικής, όπου η συνάντηση με τους Ανγκελα Μέρκελ καιΦρανσουά Ολάντ αναμένεται να είναι καθοριστική για  το ελληνικό ζήτημα.Στο μεταξύ η Αθήνα απέστειλε στις Βρυξέλλες μία νέα πρόταση με στόχο την γεφύρωση του χάσματος, η οποία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου,

δεν φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν είναι επαρκής για την υπογραφή μίας συμφωνίας.
Η αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς  προβλέπει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 730 εκατ. ευρώ και με την οποία τα πρωτογενή πλεονάσματα που δέχεται η Ελλάδα για το 2015 και το 2016 αναπροσαρμόζονται ανοδικά. Ωστόσο, η απόσταση με όσα ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση παραμένει, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ το 2015 και 2% του ΑΕΠ το 2016. Σε σχέση με την πρόταση που κατέθεσε χθες η Ελλάδα τις δύο πλευρές τις χωρίζει πλέον απόσταση 910 εκατ. ευρώ για την διετία 2015-2016. 
(πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)