• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Τρόικα με Κ.Μητσοτάκη

Σήμερα στις 9.30 το πρωί η τρόικα θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον υπουργό Κ.Μητσοτάκη .

 

Μέσα στο φορτισμένο, όπως εμφανίζεται, κλίμα των γενικότερων διαπραγματεύσεων της χώρας, διάχυτος είναι ο προβληματισμός στο επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ενδεχόμενο να ανοίξει η τρόικα νέο μέτωπο, αυτή τη φορά στο ζήτημα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Αν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά είναι καλυμμένη ως προς τα προαπαιτούμενα που αφορούν τις αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση, προετοιμάζεται για την περίπτωση που η τρόικα εγείρει νέες απαιτήσεις.
Το δεκαήμερο που μεσολάβησε από τις συνομιλίες που είχε με τους επικεφαλής της ο κ. Μητσοτάκης -μόνο την Παρασκευή (8.11.2013) συναντήθηκε με την Τριμερή καθώς αναβλήθηκε το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού- ξεδιπλώθηκαν με εμπλοκές οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την Τριμερή. Μέχρι τώρα στο επίκεντρο ήταν το δημοσιονομικό κενό 2014-2015, το χρηματοδοτικό κενό, το είδος των μέτρων που προτείνονται, οι πλειστηριασμοί, η υπόθεση της αναδιάρθρωσης στην αμυντική βιομηχανία…