• Σήμερα είναι: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Τρόικα: στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι συζήτησαν εν όψει της άφιξης της τρόικας «τις επόμενες ημέρες» και πως στόχος είναι να υπάρχει σύντομα συμφωνία και εκταμίευση δόσης έως το Μάρτιο.

«Η τρόικα θα έρθει τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε επαφή μαζί τους. Στόχος είναι να τελειώσουμε, να έχουμε την εκταμίευση. Να έχουμε πρώτα συμφωνία και την εκταμίευση μέχρι τον Μάρτιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του συνεισηγητή των «ελεγκτών» της τρόικας, ευρωβουλευτή Λίεμ Χόανγκ Νγκονγκ, περί εν’ός νέου κουρέματος χρέους, ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν γνωρίζει τη δήλωση και δεν τη σχολιάζει.

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, λίγο πριν φθάσει στην Αθήνα, είχε πει ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση πρέπει να «συνεχιστεί η απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους και κυρίως να ενισχυθεί ο μηχανισμός είσπραξης φόρων, ενώ ένα μέρος του χρέους της χώρας που διακρατούν οι ευρωπαίοι πιστωτές της μπορεί να διαγραφεί».