• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τόμσεν: δυσκολία στις διαπραγματεύσεις

 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενημέρωσε χθες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ σχετικά με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, η ενημέρωση κράτησε μία ώρα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών απέφυγαν να τοποθετηθούν, ενώ όλες οι ερωτήσεις που έγιναν στον κ. Τόμσεν προήλθαν από τους εκπροσώπους των αναδυόμενων χωρών.

Η εικόνα που παρουσίασε ο αξιωματούχος του Ταμείου δεν είναι αισιόδοξη, καθώς ενημέρωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος μόνο στα διαδικαστικά, και όχι στα σημαντικά θέματα από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να είναι ιδεώδης» φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν και χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την ανάληψη του ελέγχου της διαπραγμάτευσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τόμσεν εξέφρασε παράπονα ότι οι εμπειρογνώμονες των θεσμών δεν έχουν καμία πρόσβαση στους Έλληνες υπουργούς, ούτε καν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, όπως είπε.

Σύμφωνα με πηγή εκτός Ταμείου «η γενική εικόνα της ενημέρωσης του κ. Τόμσεν είναι το ‘ναι μεν αλλά’. Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα και τη διαδικασία αν και τις τελευταίες ημέρες βελτιώθηκε».