• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Χαρδούβελης: συμφωνία με τρόικα για νέα εποχή

Συμφωνία με την τρόικα μέσα στο Νοέμβριο, αναμόρφωση της σχέσης της Ελλάδας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, αλλά και την υποστήριξη των εταίρων σε περίπτωση δυσκολιών άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές προανήγγειλε σήμερα  ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Συνέδριο του Γαλλόφωνου Forum Επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο με τίτλο: «Επενδύσεις και προγράμματα διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας» συμμετέχουν μέλη του Γαλλικού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και επιμελητηρίων από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και ότι αυτό θα επιτρέψει την αλλαγή σχέσης με τους δανειστές από το 2015. «Σε ό,τι μας αφορά, εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς για να είμαστε συνεπείς στην εκτέλεση του  προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Αναμένουμε να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία όσον αφορά την αξιολόγηση του στον τελικό γύρο της αξιολόγησης του προγράμματος, μέσα στον Νοέμβριο 2014», είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος προσέθεσε πως στο τέλος του 2014 τελειώνει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σχέση με τους Ευρωπαίους και ότι από το 2015 ξεκινά μια «νέα σχέση», που θα περιλαμβάνει την υποστήριξη των εταίρων σε περίπτωση δυσκολιών άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.

«Η συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους είναι μπροστά μας και θα έρθει ως αποτέλεσμα της συνέπειάς μας στους μεταρρυθμιστικούς στόχους που έχουμε αναλάβει», ανάφερε.

Ο κ. Χαρδούβελης κατέληξε λέγοντας πως  : «Είναι απαραίτητο ως χώρα να μην αφήσουμε αναξιοποίητα τα οφέλη της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της εθνικής προσπάθειας των τελευταίων χρόνων και να εισέλθουμε με υπευθυνότητα και σύνεση σε μία νέα περίοδο προοπτικής για τη χώρα και σταδιακής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

(πηγή: in.gr)