• Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Deutsche Welle: Σύσκεψη για τράπεζες

Με στόχο την αναζήτηση μιας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών, ο Β. Σόιμπλε συγκαλεί σύσκεψη με υπουργούς της ευρωζώνης και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ. σύμφωνα με  άρθρο της Deutsche Welle.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και το στέλεχος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν είναι μερικοί από τους προσκεκλημένους του γερμανού υπουργού Οικονομικών σήμερα στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.

«Oι διαφορές είναι ακόμη μεγάλες» Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν διέψευσε πάντως τα περί της σημερινής συνάντησης, σχολιάζοντας ότι «στην παρούσα φάση λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα συνομιλίες».

Πράγματι το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών. Ήδη την περασμένη Παρασκευή ήλθε στο Βερολίνο ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ για συνομιλίες με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε χθες το βράδυ ότι «καθημερινά διεξάγονται συναντήσεις και συνομιλίες, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο ενόψει του στόχου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της τραπεζικής ενοποίησης μέχρι το τέλος του χρόνου». Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διεμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες ότι «οι διαφορές είναι ακόμη μεγάλες».