• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Eπίσπευση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές

Η επίσπευση της εξόδου  της Ελλάδας στις αγορές συζητήθηκε επισταμένως στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον  πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Όπως εκτιμάται, η σχετική απόφαση αναμένεται για πριν από το Πάσχα, ενώ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που επιβαρύνουν και το πολιτικό κλίμα, ορισμένοι δεν αποκλείουν η διαδικασία να επιταχυνθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.  Η υπόθεση Μπαλτάκου θα επισκιαστεί από την επερχόμενη έκδοση ομολόγου, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος το Μάιο και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας, σημείωνε σχετικά -μεταξύ άλλων,  η Ιαπωνική Nomura.

Ηδη μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως οι Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs, φέρεται ότι αναλαμβάνουν την αναδοχή για την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 2 δις. ευρώ, την πρώτη έκδοση κρατικού ομολόγου της Ελλάδας από το 2010 και δύο χρόνια μετά το περίφημο PSI.

«Με τα επιτόκια στις ΗΠΑ κοντά στο μηδέν και στην ευρωζώνη στο 0,25%, η αναζήτηση αποδόσεων είναι δεδομένη. Καθώς η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η αγορά φαίνεται πλέον διατεθειμένη να αγοράσει… ελληνικό ρίσκο χρέους» αναφέρουν στελέχη του City του Λονδίνου.