• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Fairfax Financial Holdings, βασικός επενδυτής της Eurobank;

Μετά την εξαγορά της Praktiker Hellas από την Fairfax Financial Holdings, γνωστή στην Ελλάδα από την απόκτηση του 42% της Eurobank Properties και του 5% της Μυτιληναίος αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες η εταιρεία θα ανακηρυχθεί ως βασικός επενδυτής της Eurobank καθώς θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στην  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Το όνομα της Fairfax είχε εμφανιστεί στην ελληνική αγορά με την απόκτηση από τη Eurobank Properties μιας εταιρείας ακινήτων στην οποία ήταν μισθωμένα καταστήματα της Praktiker και στη συνέχεια από την εξαγορά της ίδιας της εταιρείας.
 
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά» είχε δηλώσει στις 9 Απριλίου ο κ. Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax: «Η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αναζωογόνηση της οικονομίας της, μέσω της ενθάρρυνσης ξένων επενδύσεων που δημιουργούν θετική δυναμική, ενισχύοντας έτσι τόσο την απασχόληση όσο και την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη».