• Σήμερα είναι: Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Financial Times:συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Με δημοσίευμα υπό τον τίτλο «οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» κυκλοφορούν οι Financial Times.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, μολονότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες περί ελάφρυνσης του χρέους της, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως αξιωματούχοι του ΔΝΤ υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική πλευρά θα εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στο σημερινό Eurogroup.

«Τώρα που η Eurostat έχει επιβεβαιώσει επίσημα τους δημοσιονομικούς μας δείκτες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωζώνη να προχωρήσει με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ισχυρίζονται πλεόνασμα, αλλά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη συζήτηση περί ελάφρυνσης», σχολιάζει στην εφημερίδα ο Μουτζντάμπα Ρχαμάν, επικεφαλής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της εταιρείας Eurasia Group.

(πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)