• Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Grant Thornton:17η Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ΕΚΕ για το δίκτυο της.

 

H Grant Thornton, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων παγκοσμίως, αποφάσισε να αφιερώνει μια ημέρα κάθε χρόνο στη στήριξη δράσεων ΕΚΕ, δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, να προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, και να υποστηρίξουν περιβαλλοντολογικές δράσεις, κάνοντας τη διαφορά στις τοπικές κοινωνίες.

Ως παγκόσμια ημέρα ΕΚΕ της Grant Thornton, ορίστηκε η 17η Σεπτεμβρίου 2015 και όλες οι εταιρίες-μέλη πραγματοποίησαν εχθές δράσεις με σκοπό τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Ο κ. Βασίλης Καζάς, Managing Partner της Grant Thornton στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που η εταιρία μας δεσμεύεται, έμπρακτα πλέον, και υιοθετεί μια ημέρα κάθε χρόνο αφιερωμένη στον εθελοντισμό. Πιστεύουμε πραγματικά στην ιδέα της κοινωνικής προσφοράς και ενθαρρύναμε όλο το προσωπικό μας να συμμετέχει στις δράσεις που οργανώθηκαν για τις 17 Σεπτεμβρίου».

Με κεντρικό μήνυμα το «We are Growing Together in the Community» οι εργαζόμενοι της Grant Thornton στην Ελλάδα συμμετείχαν εχθές ενεργά σε 18 διαφορετικές δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι, οικιοθελώς, αφιέρωσαν την ημέρα τους στον εθελοντισμό, σε συνεργασία με 10 οργανισμούς:

 • MΕDASSET (Καθαρισμός παραλίας Εδέμ, σε συνεργασία με το δήμο  Π. Φαλήρου στο πλαίσιο της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” )
 • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Διανομή φαγητού, κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον  Ελαιώνα)
 • Παιδικά Χωριά ΣΟΣ (Οργάνωση αποθήκης & διαλογή ειδών, Ηλιούπολη)
 • Κιβωτός του Κόσμου (Επίσκεψη, ενημέρωση & παράδοση χρημάτων. Κολωνός)
 • Χαμόγελο του Παιδιού (Εργασία στο “δημιουργικό εργαστήρι” & αναδιαμόρφωση του κήπου στα Ιλίσια, οργάνωση αποθήκης στο “κέντρο στήριξης παιδιού & οικογένειας” στο Μαρούσι, στη Νέα Μάκρη και στη Θεσσαλονίκη καθώς και βάψιμο εσωτερικών χώρων στο σπίτι του οργανισμού στο Μαρούσι)
 • Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων (Αναδιαμόρφωση και βάψιμο χώρου, Εξάρχεια)
 • Ιατρική Παρέμβαση (Μαγείρεμα για 30 παιδιά στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ν. Καμαράτος, Αθήνα)
 • Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Καθάρισμα και τάισμα των ζώων καθώς και εργασίες καθαριότητας και βαψίματος, Σπάτα)
 • Άρσις (Βοήθεια στην Τράπεζα συλλογής & διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης “ΣΥΝ-ΠΑΡΞΗ”, Θεσσαλονίκη)
 • Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού (Ενίσχυση ιδρύματος, προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, Κρήτη)
 • Μαζί για το Παιδί (Ενίσχυση της ένωσης με αγορά προσκλήσεων για τους εργαζομένους για μουσική συναυλία στο Ηρώδειο)

H Grant Thornton παραμένοντας πιστή στις αξίες της δραστηριοποιείται στο πλαίσιο ΕΚΕ κατά τη διάρκεια όλου του έτους, υποστηρίζοντας οργανώσεις και ιδρύματα που βρίσκονται σε ανάγκη. Κάθε μήνα πραγματοποιεί δωρεές σε οργανισμούς, με στόχο την κάλυψη πρωταρχικών αναγκών τους ενώ σε περιόδους εορτών διοργανώνει bazaar και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.