• Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Με τα μάτια στο Eurogroup της Δευτέρας

Πολλά πράγματα για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών θα κριθούν την Δευτέρα στο Eurogroup. Στο πλαίσιο αυτό αναμένετο νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Επιθυμία της Αθήνας είναι είναι να υπάρξει «μήνυμα» τη Δευτέρα από το Eurogroup, ώστε η ΕΚΤ να αποδεσμεύσει χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν ανάσα ρευστότητας. «Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα δοθεί ένα σήμα προόδου και [θα πουν] ότι μία συμφωνία είναι ορατή» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξη   του στον Guardian.«Oι συζητήσεις μέχρι τώρα δείχνουν πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον όλων» πρόσθεσε. «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» υπογράμμισε.

Χθες έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις -την πρόοδο στο Brussels Group, αλλά και τα αποτελέσματα των επαφών Βαρουφάκη- εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. Όπως όλα δείχνουν, η διαπραγμάτευση έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή και απομένει να ξεπεραστούν τα μεγάλα εμπόδια του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)