• Σήμερα είναι: Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Χ. Αλαμάνος , πρόεδρος του ΣΟΕΛ

Ο Πρόεδρος και το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) εξελέγησαν ομόφωνα για θητεία τριών ετών κατά τη Γενική Συνέλευση του ΣΟΕΛ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Αλαμάνος Χαρίλαος, Πρόεδρος
Κυριάκου Μάριος, Αντιπρόεδρος
Σοφιανός Νικόλαος, Μέλος
Σαμοθράκης Γεώργιος, Μέλος
Καζάς Βασίλειος, Μέλος
Κωσταρέλης Ιωάννης, Μέλος
Μιχαλάτος Κωνσταντίνος, Μέλος
Παπάζογλου Παναγιώτης, Μέλος
Πολύζος Απόστολος, Μέλος
Ριζούλης Βάϊος, Μέλος

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τους παριστάμενους για την εμπιστοσύνη την οποία έδειξαν στα πρόσωπα τους και δεσμεύτηκαν να πράξουν το κατά δύναμιν για να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελεγκτικού επαγγέλματος καθώς και την ευημερία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΟΕΛ κ Χαρίλαος Αλαμάνος, ο οποίος υπηρετεί στο αξίωμα αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια  μίας περιόδου που καλύπτει την αναδιοργάνωση του επαγγέλματος σε ανεξάρτητες εταιρίες, την είσοδο στην ευρωζώνη, καθώς και την παρούσα οικονομική κρίση, επέστησε την προσοχή των παρισταμένων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το επάγγελμα. Μεταξύ αυτών είναι, κατά την εκτίμηση του κ Αλαμάνου, «η υλοποίηση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής ελέγχου, η εισαγωγή του Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Δημόσιου Τομέα καθώς και η διαφοροποίηση της δραστηριότητας των ελεγκτικών γραφείων ώστε αυτή να περιλαμβάνει μη ελεγκτικές υπηρεσίες». Ο κ Αλαμάνος τόνισε επίσης ότι: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το επάγγελμα είναι ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Και οι δύο, εάν πρόκειται να ευημερήσουν πρέπει να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Πιστεύω ότι και οι δύο πληρούν κάθε προϋπόθεση για να το πράξουν κατά την προσεχή περίοδο». Ο κ Αλαμάνος έκλεισε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας τα μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. ότι το Εποπτικό Συμβούλιο και ο ίδιος θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παραδώσουν έναν ισχυρότερο και πλέον ευημερούντα ελεγκτικό τομέα στο τέλος της θητείας τους.