• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα μέλη στο ΤΧΣ

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Κ. Γούναρης και ο Σπύρος Ζάρκος επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος είναι τα νέα πρόσωπα στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Γούναρης τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, αντικαθιστώντας την κ. Ευτυχία  Μιχαηλίδου που παραιτήθηκε προ ημερών.

Ο κ. Γούναρης διαθέτει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο από το University of Nevada, Reno και έχει εργασθεί μεταξύ άλλων σε ελληνικές και ξένες τράπεζες (Μακεδονίας-Θράκης, Barclays, HSBC).

Ο κ. Ζάρκος που τοποθετείται στο ΤΧΣ ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος στη θέση του κ. Ευθύμιου Γκατζώνα είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ιλινόι με εξειδίκευση στη Νομισματική Θεωρία και Τραπεζική, στα Διεθνή Οικονομικά και στην Οικονομετρία. Έχει εργασθεί ως σύμβουλος Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα και ως αναπληρωτής και Group Chief Risk Officer στη Geniki Bank.