• Σήμερα είναι: Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνέχεια των διαπραγματεύσεων

Η δεύτερη πράξη μιας «σκληρής και εξαντλητικής» διαπραγμάτευσης πραγματοποιείται  σήμεραΤετάρτη στο Παρίσι μετά το δύσκολο όπως όλα δείχνουν πρώτο ραντεβού που ολοκληρώθηκε μετά τις 04.00 σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώνονται στα δημοσιονομικά θέματα, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από το βράδυ της Τρίτης και ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης οι υπουργοί Εργασίας και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ.κ. Γιάννης Βρούτσης και Κυριάκος Μητσοτάκης καλούνταν ανά διαστήματα στο τραπέζι των συζητήσων όπου κάθεται η τρόικα με το οικονομικό επιτελείο.

Βασικοί διαπραγματευτές της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου.

«Σύγκλιση αλλά και απόσταση»

Σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών κατά το πρώτο ραντεβού «η ελληνική πλευρά υποστήριξε σε όλα τα θέματα τις θέσεις της και κατέθεσε πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μία επίμονη αλλά και σκληρή διαπραγμάτευση.
Υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών σε αρκετές πτυχές της διαπραγμάτευσης αλλά και απόσταση σε άλλες».