• Σήμερα είναι: Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Business Conference “Unlocking your potential for growth”

 

 

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και για 12η συνεχή χρονιά, η Grant Thornton μένοντας πιστή στη ετήσιο ραντεβού της με τις επιχειρήσεις και στη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη πληροφόρηση, πραγματοποίησε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εσπερίδα με τίτλο “Unlocking your potential for growth”. Η εσπερίδα αποτύπωσε την αφοσίωση της Grant Thornton στα προβλήματα και στις ανάγκες των επιχειρήσεων για ανάπτυξη, εστίασε σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και ανέδειξε, για μία ακόμη χρονιά, την εξειδίκευση και εκτεταμένη εμπειρία της στην αγορά. Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν σχεδόν 800 στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Η εσπερίδα, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου κ. Πόπης Τσαπανίδου, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Βασίλη Καζά, Διευθύνοντα Συμβούλου της Grant Thornton και την κεντρική ομιλία της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου, Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Στη συνέχεια, οι κκ. Μανόλης Μιχαλιός, Partner, Head of Assurance και Νίκος Ιωάννου, Partner, πραγματοποίησαν παρουσίαση, με τίτλο «Κλαδική Ανάλυση: Σημάδια Αντοχής & Αχτίδες Ανάπτυξης», η οποία αφορά στην νέα έρευνα της Grant Thornton και εξετάζει βασικά χρηματοοικονομικά μεγέθη 8.140 επιχειρήσεων για την 5ετία 2009-2013, αποτυπώνοντας τη σημερινή εικόνα και δυναμική της αγοράς για διάφορους κλάδους. Η δεύτερη εισήγηση, με τίτλο «Κόκκινα δάνεια: Κίνδυνοι & Προοπτικές» εστίασε στα αποτελέσματα ειδικής μελέτης που διενήργησε η ομάδα των Financial Services της Grant Thornton και παρουσίασαν οι κκ. Γιάννης Λέος, Partner και Αθηνά Μουστάκη, Partner. Έπειτα, οι κκ. Σωτήρης Γιούσιος, Tax Partner και Βασίλης Βλάχος, Tax Director με σκοπό να αναδείξουν την στροφή του φορολογικού ελέγχου προς τα φυσικά πρόσωπα, η οποία διευκολύνεται από τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου και τις άλλες ελεγκτικές καινοτομίες που έχει υιοθετήσει η φορολογική νομοθεσία, πραγματοποίησαν την τελευταία παρουσίαση της εσπερίδας με τίτλο «Φορολογικοί έλεγχοι: χαρτογραφώντας τον λαβύρινθο της ελεγκτικής διαδικασίας».

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με cocktail στο φουαγιέ της αίθουσας Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.