• Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

EDITORIAL 11

Αγαπητοί αναγνώστες,

Πρόοδο και φως στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας διαπίστωσαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίκτορ Κονστάνσιο, μιλώντας σε κλειστό συνέδριο της ΤτΕ με θέμα «Η κρίση στη ζώνη του ευρώ». Στην κλειστή διήμερη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ μίλησαν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, όπως ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Μπάρι Έιχενγκριν, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας του London School of Economics Πολ ντε Γκρόουβ και ο καθηγητής Οικονομικών του Yale Τζον Γιαννακόπουλος. Το Accountancy Greece δημοσιεύει τις βασικές απόψεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν για την κρίση στην ευρωζώνη στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.

Το μέλλον της Ευρώπης παραμένει οριακά σταθερό. Αυτό φανερώνει η ετήσια έκδοση της έρευνας «Το μέλλον της Ευρώπης», που αντλεί δεδομένα τόσο από στοιχεία κορυφαίων οίκων οικονομικών προβλέψεων όσο και από 3.100 συνεντεύξεις που διεξήχθησαν με ανώτερα στελέχη σε χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης, στο πλαίσιο της έρευνας International Business Report (IBR) της Grant Thornton.

Τον ρόλο της δεοντολογίας στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το ελεγκτικό – λογιστικό επάγγελμα, που κλυδωνίστηκε από λογιστικές απάτες σε διάφορα κράτη, αναλύει σε συνέντευξή του ο Jörgen Holmquist, πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Προτύπων Δεοντολογίας για Λογιστές (IESBA) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (IFAC).

Συστήματα και υπερεξουσίες με τις οποίες είναι εξοπλισμένη η οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ, το γνωστό IRS, αλλά και πολλών ευρωπαϊκών κρατών, υιοθετεί πλέον το οικονομικό επιτελείο για να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή, θέτοντας σε εφαρμογή από τον Ιούλιο ένα νέο πλαίσιο ελέγχων που θα περιληφθούν στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ.

 

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Η Συντακτική Επιτροπή