• Σήμερα είναι: Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Editorial 12

«Είναι μια χρυσή ευκαιρία. Πιστεύω ότι δεν έχουμε δώσει ακόμη την πρέπουσα σημασία στις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η πλήρης ένταξη της χώρας μας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, Ενέργειας και Τηλεπικοινωνιών», δηλώνει στο Accountancy Greece ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου για το master plan των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εξελέγη από τους συναδέλφους του και τιμήθηκε ως «ευρωβουλευτής της χρονιάς» για το 2013 στον τομέα των μεταφορών, εκτιμά ότι συντελείται ήδη η γεωπολιτική μετακίνηση της Ελλάδας» από την περιφέρεια σε κεντρική και κομβική θέση των διεθνών εμπορικών ροών» και δίνει στη συνέντευξή του στο περιοδικό μας το στίγμα αυτών των εξελίξεων .

Ο Martin Manuzi, περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Ινστιτούτου Ορκωτών Ελεγκτών Αγγλίας και Ουαλίας (ICΑEW), σε συνέντευξή του στο περιοδικό μας αναφέρεται στις αρχές και τη στρατηγική του Ινστιτούτου σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Επισημαίνει ότι η πρόσφατη κρίση κατέδειξε ακόμη περισσότερο την ανάγκη οι επαγγελματικοί φορείς, όπως το ICAEW και το ΣΟΕΛ, να συνεχίσουν να εργάζονται προς το δημόσιο συμφέρον, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τόσο στις αγορές όσο και στη δημοσιονομική διαχείριση.

Ο Phil Cowperthwaite, μέλος της Επιτροπής Μικρομεσαίων Λογιστικών Επιχειρήσεων της IFAC, σε άρθρο του εκτιμά ότι ο ρυθμός των αλλαγών και η αυξημένη πολυπλοκότητα των ελεγκτικών και λογιστικών προτύπων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών επέφεραν δραματικές μεταβολές και ενδεχομένως βαρύνουν δυσανάλογα τις μικρότερες λογιστικές επιχειρήσεις, που συνήθως ελέγχουν μικρότερες οντότητες. Από την άλλη μεριά επισημαίνει ότι η αυτοματοποίηση, που επιτεύχθηκε με τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς και η βελτίωση των διαδικασιών, μπορεί να βοηθήσουν τις λογιστικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν συγχρόνως την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού τους έργου, επιτυγχάνοντας παράλληλα μείωση του κόστους, καθώς και τη διασφάλιση της κερδοφορίας.

Αγαπητοί αναγνώστες μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε βασικές οικονομικές εξελίξεις μέσα από το site μας www.accountancygreece.gr

Η Συντακτική Επιτροπή