• Σήμερα είναι: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

H εβδομάδα που άρχισε

 

 

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα  6 Ιουνίου το Euro Working Group , όπου εκτός απροόπτου  αναμένεται να «κλείσει» η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ως εκ τούτο να τηρηθούν κατά το δυνατό και τα χρονοδιαγράμματα για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,5 δισεκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα για τη διαπίστωση από το EWG της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης θα πρέπει να εγκριθούν τα τελικά κείμενα και να σταλούν στη συνέχεια για επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών του ESM, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται. Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε κοινοβούλια (Γερμανίας, Ολλανδίας, Φινλανδίας, Αυστρίας, και Σλοβακίας) τα οποία και θα κληθούν να τα εγκρίνουν.

Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί από το ΔΣ του ΕSΜ μετά από σχετική εισήγηση του γενικού διευθυντή, Κλάους Ρέγκλινγκ. Kυβερνητικές πηγές  ανέφεραν την προηγούμενη Τετάρτη ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει στις 13 Ιουνίου.

 

 

 

Ποσειδώνια

 

1.800 εκθέτες από 89 χώρες θα δώσουν το «παρών» στα Ποσειδώνια 2016, που ανοίγουν τις πύλες τους σήμερα  Δευτέρα 6 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, για μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας τα πιο διακεκριμένα στελέχη του κλάδου της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες στο πλαίσιο της έκθεσης-θεσμού.
Συνολικά περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να περιηγηθούν στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά και διακινεί περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Τα Ποσειδώνια έχουν πλέον αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η βασική πλατφόρμα επικοινωνίας της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με την Ελληνική Ναυτιλία, η οποία ελέγχει περίπου το 20% της χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου.