• Σήμερα είναι: Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Η Grant Thornton γιορτάζει τις παγκόσμιες Ημέρες Εταιρικής Υπευθυνότητας

 

 

Η Grant Thornton, παραμένοντας πιστή στις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς, και του εθελοντισμού, συμμετέχει και φέτος έμπρακτα στις παγκόσμιες Ημέρες Εταιρικής Υπευθυνότητας του δικτύου της, με τη διοργάνωση και την ανάδειξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος. Υποστηρίζοντας τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που αποτελούν τη βασική προτεραιότητα της Grant Thornton και την πεμπτουσία του κοινωνικού ρόλου που επιδιώκει να έχει, επικεντρώνει φέτος τις δυνάμεις της στους εξής 2 Παγκόσμιους στόχους από τους 17 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη:

  • Στόχος 15: «Ζωή στη στεριά»

 

  • Στόχος 2: «Μηδενική πείνα»

 

Στο πλαίσιο αυτό, και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας Covid-19, οι εργαζόμενοι της Grant Thornton συμμετείχαν στις δύο ξεχωριστές δράσεις της εταιρείας, υποστηρίζοντας τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις we4all και Οργάνωση ΓΗ.

Για τη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την προστασία της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της ερημοποίησης, στελέχη της εταιρείας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου δενδροφύτευση σε περιοχή του Ποικίλου Όρους, εντός των ορίων του Δήμου Φυλής, η οποία επλήγη πρόσφατα από πυρκαγιές και δεν μπορεί να αναγεννηθεί φυσικά. Κατά τη δράση αυτή φυτεύτηκαν 300 δενδρύλλια από τους εργαζόμενους, ενώ η Grant Thornton έγινε ο νεότερος Guardian της περιβαλλοντικής συμμαχίας της “We4All” με την υιοθέτηση και χορηγία χιλίων (1.000) δέντρων, που θα φυτευτούν σε περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη ανάγκη. Η δράση είχε ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την στήριξη του περιβαλλοντικού έργου της MKO «We4all».

H Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, δήλωσε: «Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά μας, είναι οι αξίες που μας θέτουν στην πρώτη γραμμή δράσης υπέρ της κοινωνικής προσφοράς. Επιθυμούμε όλες μας οι δραστηριότητες να αφήνουν ένα θετικό αποτύπωμα στους ανθρώπους, στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που, για μία ακόμη χρονιά συμβάλουμε έμπρακτα στην κοινωνία, μέσω της εθελοντικής προσφοράς των ανθρώπων μας, προσφέροντας βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, και πραγματοποιώντας περιβαλλοντολογικές και όχι μόνο δράσεις, υποστηρίζοντας παράλληλα τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

Για την εξάλειψη της πείνας και τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις, σε ασφαλή, θρεπτική και επαρκή τροφή, οι εθελοντές- εργαζόμενοι της εταιρείας σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Οργάνωση ΓΗ» βρέθηκαν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στο «Κέντρο της Γης» και μαγείρεψαν 200 μερίδες φαγητού οι οποίες προωθήθηκαν σε κοινωνικές δομές στήριξης απόρων, προσφύγων & αστέγων.

Η Αλεξάνδρα Μπαλτούκα, Partner, Επικεφαλής του τμήματος Marketing & Client Experience της Grant Thornton στην Ελλάδα, δήλωσε: «Οι δράσεις προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Grant Thornton, και οι άνθρωποί μας φροντίζουν να ενσαρκώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εν λόγω φιλοσοφία μας. Εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με ορίζοντα το 2030, και γνωρίζουμε ότι μέσα από απλές και καθημερινές ενέργειες μπορούμε να αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη, πραγματοποιώντας μία μεγάλη αλλαγή για την πλανήτη μας. Αποτελεί χρέος για εμάς να στηρίζουμε την κοινωνία μέσα από εθελοντικές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν σε ένα μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κατσούλη, ESG και Sustainability Director της Grant Thornton στην Ελλάδα, επεσήμανε: «Κάθε χρόνο η Grant Thornton σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, προκειμένου να συνεισφέρει στην κοινωνία και να  συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι άνθρωποί μας αναγνωρίζουν τη θεμελιώδη αξία της εθελοντικής προσφοράς και συμμετέχουν σταθερά και με θέρμη στις δράσεις εθελοντισμού του δικτύου μας, προάγοντας το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Δράσεις όπως αυτές που πραγματοποιήσαμε τις προηγούμενες ημέρες οφείλουν να αποτελούν μέρος της στρατηγικής ενός οργανισμού για την πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς δεν νοείται εταιρική ανάπτυξη χωρίς να υποστηρίζεται παράλληλα η κοινωνική ευημερία και να επιτυγχάνεται περιβαλλοντική ισορροπία».