• Σήμερα είναι: Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΝΕΑ 05

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11Ν.3693/2008)

Το σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την εκπαίδευση των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, στο πλαίσιο υποχρέωσης του άρθρου 11Ν.3693/2008, με την οργάνωση σεμιναρίων σε θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος για το ελεγκτικό επάγγελμα.

Πρόσφατα οργανώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για το φορολογικό πιστοποιητικό, διάρκειας 15 ωρών, με την εξής ειδικότερη θεματολογία:

Α’ Ενότητα (1η ημέρα)

Πιστοποιητικό φορολογικού ελέγχου και πρόγραμμα ελέγχου εισηγητές: στελέχη Υπ. Οικονομικών Ώρες εισηγήσεως: 7,5

Β’ Ενότητα (2η ημέρα)

Νομικές ευθύνες από τη χορήγηση πιστοποιητικού φορολογικού ελέγχου εισηγητής: κ. Αριστομένης Μανουράς Ώρες εισηγήσεως: 1,5

Ελεγκτική δειγματοληψία εισηγητής: κ. Γεώργιος Πετράκος Ώρες εισηγήσεως: 3

Διεθνές Πρότυπο εργασιών διασφάλισης 3000 « Έργα διασφάλισης πέραν ελέγχου ή επισκόπησης ιστορικής οικονομικής πληροφόρησης» εισηγητές: κ.Κ. Βασίλειος Λουμιώτης – Βασίλειος Τζίφας Ώρες εισηγήσεως: 3

Στόχος του σεμιναρίου αυτού ήταν η ενημέρωση των μελών του ΣΟΕΛ για τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο διενέργειας του φορολογικού ελέγχου (άρθρο 82 παραγρ. 5 Ν. 2238/94) και της χορήγησης του φορολογικού πιστοποιητικού. Το σεμινάριο αυτό παρακολούθησαν πλέον των 850 μελών σε 15 τμήματα στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, εντός του μηνός Ιανουαρίου 2012, προβλέπεται να οργανωθεί ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για το φορολογικό πιστοποιητικό, με αντικείμενο την εκπαίδευση των μελών του ΣΟΕΛ στη χρήση τού προσφάτως καταρτισθέντος μηχανογραφικού ελεγκτικού προγράμματος που υποστηρίζει τη μεθοδολογία του φορολογικού ελέγχου και γενικότερα την κατάρτιση του σχετικού ελεγκτικού αρχείου.

 

mail

Αθήνα, 9/11/2011

Προς: Τον εκδότη του περιοδικού accountancy Greece κύριο Χαρίλαο Αλαμάνο

Αγαπητέ κύριε Αλαμάνε,

σας ευχαριστώ θερμά για το νέο τεύχος του περιοδικού του ινστιτούτου εκπαίδευσης σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που είχατε την καλοσύνη να μου στείλετε. Από μια πρώτη ματιά διαπίστωσα ότι περιέχει ενδιαφέροντα άρθρα και συνεντεύξεις. Θα το μελετήσω σε πρώτη ευκαιρία.

Σας εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Πάγκαλος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης