• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

O Γιούνκερ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται, σε ανεπίσημη επίσκεψη ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σήμερα, Παρασκευή, θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Γιούνκερ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από την εκλογή του στην προεδρία της Κομισιόν.

Αυτή τη φορά η επίσκεψή του συμπίπτει χρονικά με την παρουσία στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

 

Για το ΤΑΙΠΕΔ

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έγινε αρχικά ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στη συνέχεια από τον  Γκίκα Χαρδούβελη για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία αξιολόγησης.

Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το ΤΑΙΠΕΔ και για τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως το πλαίσιο είναι καθαρό και καλό για να πάμε στην οριστική έξοδο από το καθεστώς μνημονίου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.