• Σήμερα είναι: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΟΕΛ- ΙΕΣΟΕΛ: Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

 

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) και το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ)  απένειμαν για 17η χρονιά τους Μεταπτυχιακούς Επαγγελματικούς  Τίτλους  Κατάρτισης Ελεγκτών Λογιστών στους σπουδαστές που ολοκλήρωσαν ένα από τα προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΕΣΟΕΛ.

Το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών είναι ο μοναδικός επαγγελματικός φορέας στην Ελλάδα που παρέχει μέσω του ΙΕΣΟΕΛ υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση στα Μέλη του, αφού συνεργάζεται με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και με τα μεγαλύτερα Επαγγελματικά Ινστιτούτα του εξωτερικού.

Το  Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ) ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την Επαγγελματική Μεταπτυχιακή εκπαίδευση και επιμόρφωση στα νεοεισερχόμενα στο ελεγκτικό επάγγελμα μέλη, καθώς και στα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να λάβουν μια τέτοια εκπαίδευση. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμά του συνολικά 3.240 σπουδαστές. Έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις εξετάσεις και είναι, μαζί με τους σημερινούς αποφοίτους, κάτοχοι του Μεταπτυχιακού Επαγγελματικού Τίτλου Κατάρτισης Ελεγκτών Λογιστών 1553 άτομα. Το σύνολο των σπουδαστών που παρακολούθησαν τα προγράμματα σπουδών με τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς φορείς ξεπερνάει τα 6.500 άτομα.  Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΕΣΟΕΛ έχουν την έγκριση της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής – ΕΛΤΕ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Παναγιώτης Παπαδέας, Πρόεδρος της ΕΛΤΕ, οι Καθηγητές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, από το ΕΚΠΑ η κα Νικολίνα Κωστελέτου κι από το ΠΑΜΑΚ ο κ. Χρήστος Νεγκάκης, καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Iνστιτούτων του εξωτερικού, ο κ. Abdul Goffar, Επικεφαλής Χαρτοφυλακίου Ευρώπης & Αμερικής της ACCA και η κα Christiana Diola Επικεφαλής Κύπρου & Ελλάδος του ICAEW.