• Σήμερα είναι: Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

To στίγμα της εβδομάδας

Πέντε εισοδηματικές ανάσες θα χορηγηθούν από τώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες καθώς και τους νέους, ενώ σχεδιάζεται μία ακόμα για τα νοικοκυριά που “παλεύουν” με την ακρίβεια.

Αναλυτικά εδώ

ΕΦΚΑ- Ν.Κατσέλη

Την οριστική και αμετάκλητη ένταξη και των οφειλών στον ΕΦΚΑ στον νόμο Κατσέλη αποφάσισε στο ανώτατο επίπεδο η Ελληνική Δικαιοσύνη. Πρόκειται για την υπ’ αριθ. 997/2023 απόφαση του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία ρυθμίζονται και οι οφειλές του ΕΦΚΑ με τον νόμο Κατσέλη (ν.3863/2010) όπως τροποποιήθηκε από το ν.4336/2015 (νόμος Σταθάκη).

Επιχειρηματικό πάρκο στο Θριάσιο

Κατατέθηκε πλήρης φάκελος για την ίδρυση και την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» στο υπουργείο Ανάπτυξης και τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας.

ΔΕΗ- Κωτσόβολος

Συμφωνία για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας  η ΔΕΗ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η εξαγορά της Κωτσόβολος θα φέρει εξοικονόμηση ποσού περίπου 100 εκατ. ευρώ το οποίο, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, προοριζόταν για την δημιουργία δικτύου logistics και υποδομών μεταφορών αλλά και συστημάτων πληροφορικής για διαχείριση αυτών.

Τέλη κυκλοφορίας-προθεσμίες

Tα ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2024 είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή myCAR. Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ωστόσο, αναμένεται να δοθεί παράταση δύο μηνών όπως έχει συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Άρθρο:  Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Τα projects της Ελλάδας ξαναγράφουν τον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Μεσογείου (οικονομικός Ταχυδρόμος)

 

 

(πηγές: Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Οικονομικός Ταχθδρόμος, Εθνος, Capital.gr)