• Σήμερα είναι: Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Editorial 25

Αγαπητοί αναγνώστες,

Βαδίζοντας στον 7ο χρόνο της ύπαρξής του, το Accountancy Greece σας εύχεται ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2017. Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα κοντά σας, μεταφέροντας τις νέες ιδέες και επεξεργασίες στον χώρο της οικονομίας και της ελεγκτικής.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στα 60 χρόνια του ελεγκτικού θεσμού, που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο τεύχος αρ. 24, δημοσιεύουμε άρθρο του Κώστα Νιφορόπουλου για το πώς άρχισε να υπάρχει η λογιστική από τις πρώτες καταγραφές στα βάθη των χρόνων έως τις σημερινές πολύπλοκες τεχνικές.

Ο ιστορικός της οικονομίας καθηγητής Γιώργος Δερτιλής, σε μια συνέντευξή του προς το περιοδικό μας, εξηγεί τα βασικά στοιχεία που σηματοδοτούν τις απανωτές και επαναλαμβανόμενες κρίσεις στη χώρα μας, τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος, αλλά και τις ευθύνες των εταίρων μας.

Αναθεώρηση «εμπιστοσύνης, ακεραιότητας, διαφάνειας» για τα επόμενα 30 χρόνια, αυτοί είναι οι στόχοι της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Λογιστών (FEE), όπως εξηγεί σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Olivier Boutellis-Taft.

Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε αποκλειστικό ρεπορτάζ από τη δημοσιογράφο Μαρία Ακριβού σχετικά με τον μεγαλύτερο θεσμό που προάγει την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, το SME Assembly. Από τις 23-25 Νοεμβρίου, νέοι επιχειρηματίες διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας για μια θέση στην επιχειρηματική «σκακιέρα» της γηραιάς ηπείρου, διεκδικώντας τόσο την προσοχή κρατικών φορέων όσο και τη χρηματοδότηση επενδυτικών funds που αναζητούν καινοτόμες ιδέες, με προοπτική, για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους.

Το τεύχος συμπληρώνεται με πλήθος θέματα οικονομικού, ελεγκτικού και φορολογικού περιεχομένου.

Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού (γυρίστε το ανάποδα) θα βρείτε τη μελέτη του κ. Μιχάλη Χατζησταυράκη «Νέα ΔΠΧA και τροποποιήσεις 2016-2017», μια προσφορά του ΙΕΣΟΕΛ.

Η Συντακτική Επιτροπή

Accountancy Greece

Τριμηνιαίο Περιοδικό
Οικονομικού Λογισμού