• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Το στίγμα της εβδομάδας

  

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αφορά 180.000 σπίτια που μπορούν να διασωθούν. Μέσω αυτής ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει και την επιδότηση του Δημοσίου που μπορεί να ανέρχεται στο 50% της δόσης. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση υπάρχουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα τα 36.000 ευρώ.

Μετά την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα, οι τράπεζες στην οποία υπάρχουν τα “κόκκινα δάνεια” θα προτείνουν μια ευνοϊκή ρύθμιση. Στη συνέχεια ο πολίτης θα έχει ένα μήνα να αποφασίσει το κατά πόσο επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση και στη συνέχεια υπογράφει τη σχετική σύμβαση και ξεκινά η διαδικασία της επιδότησης. Μέσα σε ένα μήνα θα ξεκινά η καταβολή της επιδότησης των μηνιαίων δόσεων έως 25 χρόνια. Μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

 

Νέος γύρος συνομιλιών για την ηγεσία Ε.Ε., E.Σ.  και Ε.Κ.

Οι ηγέτες της ΕΕ επανέλαβαν τις συνομιλίες τους στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που έχει στόχο την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε πηγή στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ «θα συγκαλέσει σε λίγο και πάλι (τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ) για πρόγευμα», αφού η σύνοδος είχε διακοπεί για σειρά διμερών συνομιλιών.

Όμως μερικά λεπτά νωρίτερα ο ο ιταλός πρωθυπουργός Κόντε είχε πει στους δημοσιογράφους πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία» και είχε προσθέσει πως δεν είναι σαφές αν οι ηγέτες θα τα καταφέρουν.

 

 

 

(πηγές: Καθημερινή, ΑΠΕ- ΜΠΕ, Capital.gr)

 

Αρθρο Τζ.Πάνου : Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος

(Καθημερινή, 24.6.2019)

 

 

Σημαντικά Ελεγκτικά, Λογιστικά και Φορολογικά Θέματα της τελευταίας περιόδου.

 

 • ΕΛΤΕ – Συνάντηση Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ-CEAOB)

http://www.elte.org.gr/images/files/pdf/anakoinosi_012_2019.pdf

 • Εξόφληση τιμολογίου σε λογαριασμό τρίτου – λογιστικές εγγραφές

http://epixeirisi.gr/ΒΗΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ/23605/Εξόφληση-τιμολογίου-σε-λογαριασμό-τρίτου—λογιστικές-εγγραφές

 • Φοροδοξίες, 23.06.2019 ( Grant Thornton )

https://www.grant-thornton.gr/insights/forodoxies/23-Jun-2019/?hubId=1550724

 • ΤτΕ: Υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων από νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα στην Τράπεζα της Ελλάδος

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=214515

 • Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων: Οι δύο όψεις του νομίσματος ( Νένα Π. Διονυσοπούλου)
  https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45052
 • ΔΕΔ Α 1318/2019 Μη επιβολή χαρτοσήμου σε ποσά προοριζόμενα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύστερα από απόφαση τακτικής συνέλευσης
  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/31007
 • Φορολογική αντιμετώπιση των επιχορηγήσεων επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου ν. 3299/2004, σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα στο ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» – ΣΟΛ ΑΕ

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/31138

 • Έκθεση διαχείρισης (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ) και «υπόδειγμα» (μετά τους νόμους 4403/2016 και 4548/2018) ( Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος)

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/31142