• Σήμερα είναι: Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Το στίγμα της εβδομάδας

Με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση που γίνεται  ενόψει της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μετάσχουν εκπρόσωποι  της ΓΣΕΕ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ, του ΣΕΒ και του ΣΒΕ.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα ένα σημαντικό τετ α τετ με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, με κυρίαρχο μέλημα να αναλύσει όλες εκείνες τις τομές που δείχνουν προς την κατεύθυνση μίας Ελλάδας που αλλάζει σε λογική, πολιτικές, δράσεις και προτεραιότητες. Μίας Ελλάδας που, μετά την πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου, μετατρέπεται σε ιδανικό επενδυτικό προορισμό.

 

Τράπεζες

Στη διεθνή επενδυτική κοινότητα απευθύνονται από σήμερα οι Έλληνες τραπεζίτες, παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα α΄ εξαμήνου 2019 και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών σε μία σειρά επενδυτικών συνεδρίων που εκτείνονται στη διάρκεια όλου του μήνα.

Η αυλαία των παρουσιάσεων και επαφών ανοίγει σήμερα στο Λονδίνο με το χρηματοοικονομικό συνέδριο της Goldman Sachs. Ακολουθούν στις 3 – 5 Σεπτεμβρίου το επενδυτικό forum αναδυόμενων αγορών της HSBC επίσης στο Λονδίνο, το conference call της Citi στη Νέα Υόρκη στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, το road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο και το ετήσιο μεγάλο χρηματοοικονομικό συνέδριο της Bank of America/Merrill Lynch στις 24 – 26 Σεπτεμβρίου, επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Κρατικές ενισχύσεις

Στη συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων προχώρησε το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών. Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταικούρας  η Επιτροπή συγκροτείται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς, θέματα των οποίων θα εισάγονται προς συζήτηση.

 

 Πρώτη κατοικία

Μόνο ηλεκτρονικά θα λειτουργεί απο σήμερα η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ο  υπουργός, για αυτό το θέμα έχει υπογράψει,  Κοινή Υπουργική Απόφαση, με το συναρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ.

 

Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δείχνει ως ένας ηγέτης που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές και δεν αποκλείεται αυτές να προκηρυχθούν εντός ημερών, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.”Ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολύ μικρή πλειοψηφία του ακούγεται ως ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές, αν παραστεί η ανάγκη”, σημείωσε η ίδια.”Δεν είναι καθόλου βέβαιο, αλλά δεν είναι απίθανο, εντός ημερών, να μας ζητηθεί όλων να πάμε ξανά στις κάλπες”, πρόσθεσε.

(πηγές: Καθημερινη, Capital.gr, AΠΕ-ΜΠΕ)