• Σήμερα είναι: Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Grant Thornton,έρευνα : Kαμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση (24% το 2019)

Η Grant Thornton γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αντλεί δεδομένα από την μακρόχρονη έρευνά μας “International Business Report: Women in Business, λαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες, και μένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν και τη γυναίκα στους πολλαπλούς της ρόλους. Ως Grant Thornton, είμαστε περήφανοι για τα υψηλά ποσοστά γυναικών σε διοικητικές θέσεις, αγγίζοντας το 35%, δηλαδή 11 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το μέσο όρο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και 5 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το μέσο όρο των επιχειρήσεων στην Ευρώπη.


Όμως, η έρευνά μας στις ελληνικές επιχειρήσεις μας εγείρει προβληματισμούς σχετικά με το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση (24% το 2019, σε αντίθεση με 17% το 2018). Ανησυχητικό είναι, ταυτόχρονα, και το γεγονός πως 62% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν προβαίνει σε δράσεις βελτίωσης της ισότητας των φύλων στις ανώτερες διοικητικές θέσεις.

Για εμάς, το γνωμικό του Βιργιλίου από το έργο Αινειάδα “dux femina facti” δεν είναι απλώς μια φράση που ενστερνιζόμαστε, αλλά μια θεμελιώδης δέσμευση την οποία προσπαθούμε να υποστηρίζουμε εμπράκτως, με δράσεις, πρωτοβουλίες και πολιτικές που ενισχύουν τη θέση της γυναίκας στο επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο της Grant Thornton για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και να κατεβάσετε την πλήρη έρευνα για το “Γυναικείο Επιχειρείν”:

Διαβάστε την πλήρη έρευνα “Γυναικείο Επιχειρείν: Εφαρμόζοντας το σχέδιο δράσης στην πράξη” εδώ
Ετικέτες: